Använder Style Dialog

Använder Style Dialog

Att användaStildialog i Aspose.Cells.GridDesktop, följ stegen nedan:

  • Högerklicka på nätet. En snabbmeny kommer att dyka upp innan du erbjuder några alternativ
  • VäljFormat Cells… alternativ från snabbmenyn.

När du har valtFormat Cells… alternativ,Stildialog skulle dyka upp framför dig.Stildialog består av flera flikar inklusive:* **siffra**

  • Inriktning
  • Gräns
  • Font
  • Skydd

Låt oss diskutera och se varje flik iStildialog en och en.

Nummerfliken

siffra fliken används för att ställa inNummerformat inställningar för en cell. Du kan välja en nummerformatkategori, ange decimaler för värdet, välja en symboluppsättning och även välja hur negativt värde ska visas i cellen.

Fliken Justering

Använder sig avInriktning fliken kan användare ställa in den horisontella och vertikala justeringen av texten. Även de kan också använda andra textstyrningsalternativ som att radbryta text, krympa cell för att passa text och slå samman celler.

Border Tab

Gräns fliken gör det lättare för användare att rita kanter av valfri typ och färg med bara några få klick. Allt de behöver göra är att bara välja några alternativ för att rita en gräns enligt deras önskemål.

Fliken Teckensnitt

Använder sig avFont Användare kan ändra sitt teckensnittsnamn, storlek, färg och stilar etc. Användare kan också förhandsgranska sina teckensnittsinställningar innan de appliceras på celler. Så det gör det lättare för användare att formatera cellerPrecis i tid.

Skyddsflik

Skydd fliken tillåter helt enkelt användare att skydda sina celler genom att låsa eller dölja dem.