Bir Belgeyi HTML, MHTML veya EPUB'a Dönüştürme
HTML ve MHTML akış düzeni formatlarındaki belgeler de oldukça popülerdir ve herhangi bir web platformunda kullanılabilir. Bu nedenle belgeleri HTML ve MHTML’ye dönüştürmek Aspose.Words’in önemli bir özelliğidir.
EPUB (“Elektronik Yayın"ın kısaltması), elektronik kitap dağıtımı için yaygın olarak kullanılan HTML tabanlı bir formattır. Bu format, çoğu okuma cihazıyla uyumlu elektronik kitapların dışa aktarımı için Aspose.Words’te tam olarak desteklenir.
Belgeyi Dönüştür
HTML, MHTML veya EPUB’a basit dönüşüm için save yöntemi aşırı yüklemelerinden biri kullanılır. Belgeyi bir dosyaya veya akışa kaydedebilir ve çıktı belgesi kaydetme biçimini açıkça ayarlayabilir veya bunu dosya adı uzantısından tanımlayabilirsiniz.
Aşağıdaki örnek, bir kaydetme formatı belirterek DOCX’in HTML’ye nasıl dönüştürüleceğini gösterir:
# Load the document from disk.
doc = aw.Document(dataDir + "Test File.docx")
# Save the document into HTML.
doc.save(dataDir + "Document", aw.SaveFormat.HTML)
Bir belgeyi MHTML veya EPUB’a dönüştürmek için sırasıyla SaveFormat.MHTML veya SaveFormat.EPUB‘yi kullanın.
Gidiş Dönüş Bilgilerini İçeren Bir Belgeyi Dönüştürme
HTML formatı pek çok Microsoft Word özelliğini desteklemez ve bir belge modelini orijinaline mümkün olduğunca yakın bir şekilde geri yüklememiz gerekirse, HTML dosyasına bazı ekstra bilgiler kaydetmemiz gerekir. Bu tür bilgilere “gidiş-dönüş bilgileri” de denir. Bu amaçla Aspose.Words, Export_roundtrip_information özelliğini kullanarak HTML, MHTML veya EPUB’a kaydederken gidiş-dönüş bilgilerini dışa aktarma olanağı sağlar. Gidiş dönüş bilgilerinin kaydedilmesi, listelenen biçimlerdeki belgelerin bir Document nesnesine geri yüklenmesi sırasında sekmeler, yorumlar, üstbilgiler ve altbilgiler gibi belge özelliklerinin geri yüklenmesine olanak tanır.
Varsayılan değer HTML için True, MHTML ve EPUB için False‘dir:
- True olduğunda, gidiş-dönüş bilgileri ilgili HTML öğelerinin - aw - * CSS özellikleri olarak dışa aktarılır
- False olduğunda, üretilen dosyalara çıkacak gidiş-dönüş bilgisi yoktur
Aşağıdaki kod örneği, bir belgeyi DOCX’ten HTML’ye dönüştürürken gidiş-dönüş bilgilerinin nasıl dışarı aktarılacağını gösterir:
HTML’ye Dönüştürme Sırasında Kaydetme Seçeneklerini Belirleyin
Aspose.Words, varsayılan veya özel kaydetme seçeneklerini kullanarak bir Word belgesini HTML’ye dönüştürmenize olanak tanır. Aşağıda özel kaydetme seçeneklerine ilişkin birkaç örnek açıklanmaktadır.
Kaynakları Kaydetmek İçin Bir Klasör Belirtin
Aspose.Words’i kullanarak, bir belge HTML’ye dönüştürüldüğünde resimler, yazı tipleri ve harici CSS gibi tüm kaynakların kaydedildiği fiziksel bir klasör belirtebiliriz. Varsayılan olarak bu boş bir dizedir.
resource_folder özelliğini belirtmek, tüm kaynakların yazılması gereken klasörü ayarlamanın en basit yoludur. Yazı tiplerini belirtilen klasöre kaydeden fonts_folder ve görüntüleri belirli bir klasöre kaydeden images_folder gibi bireysel özellikleri kullanabiliriz. Göreli bir yol belirtildiğinde, fonts_folder ve images_folder kod derlemesinin bulunduğu klasörü, resource_folder ve css_style_sheet_file_name ise HTML belgesinin bulunduğu çıktı klasörünü belirtir.
Bu örnekte resource_folder göreceli yolu belirtir. Bu yol, HTML belgesinin kaydedildiği çıktı klasörünü ifade eder. resource_folder_alias özelliğinin değeri, tüm kaynaklara yönelik URL’ler oluşturmak için kullanılır.
Aşağıdaki kod örneği bu özelliklerle nasıl çalışılacağını gösterir:
resource_folder_alias özelliğini kullanarak, bir HTML belgesine yazılan tüm kaynakların URI’lerini oluşturmak için kullanılan klasörün adını da belirtebiliriz. Bu, tüm kaynak dosyaları için URI’lerin nasıl oluşturulması gerektiğini belirtmenin en basit yoludur. Aynı bilgiler resimler ve yazı tipleri için sırasıyla images_folder_alias ve fonts_folder_alias özellikleri aracılığıyla ayrı ayrı belirtilebilir.
Ancak CSS’nin bireysel bir özelliği yoktur. fonts_folder, fonts_folder_alias, images_folder, images_folder_alias ve css_style_sheet_file_name özelliklerinin davranışı değişmedi. css_style_sheet_file_name özelliğinin hem klasör adını hem de dosya adını belirtmek için kullanıldığını unutmayın.
- resource_folder, fonts_folder, images_folder ve css_style_sheet_file_name yoluyla belirtilen klasörlerden daha düşük önceliğe sahiptir. resource_folder‘te belirtilen klasör mevcut değilse otomatik olarak oluşturulacaktır.
- resource_folder_alias‘in önceliği fonts_folder_alias ve images_folder_alias‘den daha düşüktür. resource_folder_alias boşsa kaynak URI’leri oluşturmak için resource_folder özelliğinin değeri kullanılacaktır. resource_folder_alias “.” olarak ayarlanmışsa. (nokta), kaynak URI’leri bir yol belirtmeden yalnızca dosya adlarını içerecektir.
Base64 Kodlama Yazı Tipleri Kaynaklarını Dışa Aktarma
Aspose.Words, yazı tipi kaynaklarının Base64 kodlamalarında HTML’ye gömülüp gömülmeyeceğini belirtme yeteneği sağlar. Bunu gerçekleştirmek için export_fonts_as_base64 özelliğini kullanın; bu, export_font_resources özelliğinin bir uzantısıdır. Varsayılan olarak değeri False‘tir ve yazı tipleri ayrı dosyalara yazılır. Ancak bu seçenek True olarak ayarlanırsa yazı tipleri, Base64 kodlamasında belgenin CSS’sine eklenecektir. export_fonts_as_base64 özelliği yalnızca HTML biçimini etkiler ve EPUB ve MHTML’yi etkilemez.
Aşağıdaki kod örneği, Base64 kodlu yazı tiplerinin HTML’ye nasıl aktarılacağını gösterir:
EPUB’a Dönüştürme Sırasında Kaydetme Seçeneklerini Belirleyin
Aspose.Words, varsayılan veya özel kaydetme seçeneklerini kullanarak bir Word belgesini EPUB formatına dönüştürmenize olanak tanır. Bir HtmlSaveOptions örneğini save yöntemine ileterek bir dizi seçeneği belirleyebilirsiniz.
Aşağıdaki kod örneği, bazı özel kaydetme seçeneklerini belirterek bir Word belgesinin EPUB’a nasıl dönüştürüleceğini gösterir:
# Load the document from disk.
doc = aw.Document(docs_base.my_dir + "Rendering.docx")
# Create a new instance of HtmlSaveOptions. This object allows us to set options that control
# How the output document is saved.
saveOptions = aw.saving.HtmlSaveOptions()
# Specify the desired encoding.
saveOptions.encoding = "utf-8"
# Specify at what elements to split the internal HTML at. This creates a new HTML within the EPUB
# which allows you to limit the size of each HTML part. This is useful for readers which cannot read
# HTML files greater than a certain size e.g 300kb.
saveOptions.document_split_criteria = aw.saving.DocumentSplitCriteria.HEADING_PARAGRAPH
# Specify that we want to export document properties.
saveOptions.export_document_properties = True
# Specify that we want to save in EPUB format.
saveOptions.save_format = aw.SaveFormat.EPUB
# Export the document as an EPUB file.
doc.save(docs_base.artifacts_dir + "Document.EpubConversion_out.epub", saveOptions)