Lisanslama ve Abonelik
Bazen sistemi daha iyi incelemek için kodun derinliklerine mümkün olduğunca çabuk dalmak istersiniz. Bunu kolaylaştırmak için Aspose.Words, farklı satın alma planları sunar veya değerlendirme için Ücretsiz Deneme ve 30 günlük Geçici Lisans sunar.
Ücretsiz Deneme veya Geçici Lisans
Aspose.Words, geliştiricilerin satın almadan önce deneyebileceği inanılmaz bir yazılımdır.
Ücretsiz deneme
Değerlendirme sürümü, satın alınan sürümle aynıdır; deneme sürümü, lisansı uygulamak için birkaç satır kod eklediğinizde lisanslanır.
Belirtilen lisansa sahip olmayan Aspose.Words Deneme sürümü, tam ürün işlevselliği sağlar, ancak yükleme ve kaydetme sonrasında belgenin üst kısmına değerlendirmeli bir filigran ekler ve maksimum belge boyutunu birkaç yüz paragrafla sınırlar.
Geçici Lisans
Aspose.Words’i Deneme sürümünün sınırlamaları olmadan test etmek istiyorsanız 30 günlük Geçici Lisans da talep edebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için Geçici Lisans Alın sayfasına bakın.
Satın Alınan Lisans
Satın aldıktan sonra lisans dosyasını veya akışını uygulamanız gerekir. Bu bölümde bunun nasıl yapılabileceğine ilişkin seçenekler açıklanmakta ve ayrıca bazı genel sorulara ilişkin yorumlar da verilmektedir.
Lisansı ayarlamanız gerekir:
-
uygulama alanı başına yalnızca bir kez
-
başka herhangi bir Aspose.Words sınıfını kullanmadan önce
Satın Alınan Lisansınızın Korunması
Lisans satın aldıktan sonra lisans dosyanızı korumak için Satın Alınan Lisansınızın Korunması sayfasındaki bilgileri dikkatlice okumanız gerekmektedir. Lütfen bu sayfanın yalnızca ücretli bir lisansınız varsa görüntülenebileceğini unutmayın.
Lisans Başvuru Seçenekleri
Lisanslar çeşitli konumlardan uygulanabilir:
- Açık yol
- Python via .NET için Aspose.Words’i çağıran python betiğini içeren klasör
- Aktarım
- Ölçülü Lisans olarak – yeni bir lisanslama mekanizması
Bir bileşeni lisanslamak için set_license yöntemini kullanın.
set_license‘i birden çok kez çağırmak zararlı değildir, yalnızca işlemci zamanını boşa harcar.
set_metered_key‘i birden çok kez çağırmak da zararlı değildir; yalnızca işlemci zamanını boşa harcar ve tüketimin uygunsuz şekilde birikmesine neden olabilir.
Bir Dosya veya Akış Nesnesini Kullanarak Lisans Uygulayın
Uygulamanızı geliştirirken Aspose.Words sınıflarını kullanmadan önce başlangıç kodunuzda set_license‘i çağırın.
Bir Dosyadan Lisans Yükleme
set_license yöntemini kullanarak, lisans dosyasını daha sonra kullanmak üzere gömülü kaynaklarda veya montaj klasörlerinde bulmayı deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki kod örneği, bir lisansın bir klasörden nasıl başlatılacağını gösterir:
Stream
Nesnesinden Lisans Yükleme
Aşağıdaki kod örneği, başka bir set_license yöntemi kullanılarak bir akıştan lisansın nasıl başlatılacağını gösterir:
Ölçülü Lisansı Uygula
Aspose.Words, geliştiricilerin ölçülü bir anahtar uygulamasına olanak tanır. Bu yeni bir lisanslama mekanizmasıdır.
Yeni lisanslama mekanizması mevcut lisanslama yöntemiyle birlikte kullanılacaktır. API özelliklerinin kullanımına göre faturalandırılmak isteyen müşteriler, Ölçülü Lisanslamayı kullanabilir.
Bu tür bir lisansı almak için gerekli tüm adımları tamamladıktan sonra lisans dosyasını değil, anahtarları alacaksınız. Bu ölçülü anahtar, bu amaç için özel olarak tanıtılan Metered sınıfı kullanılarak uygulanabilir.
Bu lisanslama yönteminin tüketimi düzgün bir şekilde biriktirmesi ve bize raporlaması için SetMeteredKey yöntemini sık sık çağırmayın. Sadece Aspose.Words kitaplığını başlatın, SetMeteredKey‘i bir kez arayın, ardından kitaplığı örneklenmiş halde bırakın ve yeniden kullanın.
Aşağıdaki kod örneği, ölçülü genel ve özel anahtarların nasıl ayarlanacağını gösterir:
Lisans Dosyasının Adını Değiştirme
Lisans dosya adının “Aspose.Words.Python.NET.lic” olması gerekmez. İsteğinize göre yeniden adlandırabilir ve uygulamanızda lisans ayarlarken bu adı kullanabilirsiniz.
“Lisans dosya adı bulunamıyor” İstisnası
Bir lisans satın alıp indirdiğinizde Aspose web sitesi lisans dosyasına “Aspose.Words.Python.NET.lic” adını verir. Lisans dosyasını tarayıcınızı kullanarak indirirsiniz. Bu durumda, bazı tarayıcılar lisans dosyasını XML olarak tanır ve buna .xml uzantısını ekler; böylece bilgisayarınızdaki tam dosya adı “Aspose.Words.Python.NET.lic.XML” olur.
Microsoft Windows, bilinen dosya türleri için uzantıları gizleyecek şekilde yapılandırıldığında (maalesef bu, çoğu Windows kurulumunda varsayılandır), lisans dosyası Windows Explorer’da “Aspose.Words.Python.NET.lic” olarak görünecektir. Muhtemelen bunun gerçek dosya adı olduğunu düşünecek ve onu “Aspose.Words.Python.NET.lic” ileterek set_license‘yi çağıracaksınız, ancak böyle bir dosya yoktur, dolayısıyla istisnadır.
Sorunu çözmek için, görünmez .xml uzantısını kaldıracak şekilde dosyayı yeniden adlandırın. Ayrıca Microsoft Windows’deki “uzantıları gizle” seçeneğini devre dışı bırakmanızı da öneririz.
Birden Fazla Aspose Ürününü Kullanmak
Uygulamanızda Aspose.Words ve Aspose.Cells
gibi birden fazla Aspose ürünü kullanıyorsanız işte size birkaç yararlı ipucu:
- Her Aspose ürünü için Lisansı ayrı ayrı ayarlayın. Tüm bileşenler için tek bir lisans dosyanız olsa bile, örneğin “Aspose.Total.lic”, yine de uygulamanızda kullandığınız her Aspose ürünü için set_license‘i ayrı ayrı aramanız gerekir.
- Tam Nitelikli Lisans Sınıfı Adını kullanın. Her Aspose ürününün kendi ad alanında bir License sınıfı vardır. Örneğin Aspose.Words’nin aspose.words.License‘i,
Aspose.Cells
‘in ise aspose.cells.License sınıfı vardır. Tam nitelikli sınıf adını kullanmak, hangi lisansın hangi ürün için geçerli olduğu konusundaki karışıklığı önlemenizi sağlar.