Bir Belgeyi PDF'ye Dönüştürme
Belgeleri bir formattan diğerine kolay ve güvenilir bir şekilde dönüştürme yeteneği Aspose.Words’in önemli bir özelliğidir. Dönüştürme için en popüler formatlardan biri, bir belgenin çeşitli platformlarda işlenmesi sırasında orijinal görünümünü koruyan sabit düzen formatı olan PDF’dir. “Rendering” terimi Aspose.Words’te bir belgenin sayfalandırılmış veya sayfa kavramına sahip bir dosya biçimine dönüştürülmesi sürecini tanımlamak için kullanılır.
Word Belgesini PDF’ye Dönüştürme
Word’den PDF’ye dönüştürme, birkaç hesaplama aşaması gerektiren oldukça karmaşık bir işlemdir. Aspose.Words düzen motoru, Microsoft Word’nin sayfa düzeni motorunun çalışma biçimini taklit ederek PDF çıktı belgelerinin Microsoft Word’de gördüklerinize mümkün olduğunca yakın görünmesini sağlar.
Aspose.Words ile, Microsoft Office kullanmadan bir belgeyi DOC veya DOCX gibi Word biçimlerinden programlı olarak PDF’ye dönüştürebilirsiniz. Bu makalede bu dönüşümün nasıl gerçekleştirileceği açıklanmaktadır.
DOCX veya DOC’yi PDF’ye dönüştürün
DOC veya DOCX belge formatından Aspose.Words’de PDF formatına dönüştürmek çok kolaydır ve yalnızca iki satır kodla gerçekleştirilebilir:
- Belgenizi, biçim uzantısıyla birlikte belge adını belirterek yapıcılarından birini kullanarak bir Document nesnesine yükleyin.
- Document nesnesinde Document.Save yöntemlerinden birini çağırın ve “.PDF” uzantılı bir dosya adı girerek istediğiniz çıktı formatını PDF olarak belirtin.
Aşağıdaki kod örneği, Save yöntemini kullanarak bir belgenin DOCX’ten PDF’ye nasıl dönüştürüleceğini gösterir:
Bu örneğin şablon dosyasını Aspose.Words GitHub‘ten indirebilirsiniz.
Bazen bir belgeyi PDF olarak kaydetmenin sonucunu etkileyebilecek ek seçeneklerin belirtilmesi gerekebilir. Bu seçenekler, PDF çıktısının nasıl görüntüleneceğini belirleyen özellikleri içeren PdfSaveOptions sınıfı kullanılarak belirtilebilir.
Aynı teknikle herhangi bir akış düzeni formatındaki belgeyi PDF formatına dönüştürebileceğinizi unutmayın.
Farklı PDF Standartlarına Dönüştürme
Aspose.Words, DOC veya DOCX’in çeşitli PDF formatı standartlarına (PDF 1.7, PDF 1.5 vb. gibi) dönüştürülmesini desteklemek için PdfUyumluluk numaralandırması sağlar.
Aşağıdaki kod örneği, PDF17 uyumluluğuyla PdfSaveOptions kullanarak bir belgenin PDF 1.7’ye nasıl dönüştürüleceğini gösterir:
Görüntüleri PDF’ye Dönüştür
PDF’ye dönüştürme Microsoft Word belge formatlarıyla sınırlı değildir. Programlı olarak oluşturulanlar da dahil olmak üzere Aspose.Words tarafından desteklenen herhangi bir format da PDF’ye dönüştürülebilir. Örneğin, JPEG, PNG, BMP, EMF veya WMF gibi tek sayfalı görsellerin yanı sıra TIFF ve GIF gibi çok sayfalı görselleri de PDF’ye dönüştürebiliriz.
Aşağıdaki kod örneği, JPEG ve TIFF görüntülerinin PDF’ye nasıl dönüştürüleceğini gösterir:
Bu kodun çalışması için projenize Aspose.Words ve System.Drawing
‘ye referanslar eklemeniz gerekir.
PDF Çıktı Boyutunu Azaltın
PDF’ye kaydederken çıktıyı optimize etmek isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz. Bunu yapmak için OptimizeOutput bayrağını true olarak ayarlamanız gerekir, ardından yedekli iç içe geçmiş tuvaller ve boş tuvaller kaldırılacak, aynı biçimlendirmeye sahip komşu glyph’ler birleştirilecektir.
Aşağıdaki kod örneği çıktının nasıl optimize edileceğini gösterir:
Ayrıca bakınız
-
Sabit sayfa ve akış düzeni formatları hakkında daha fazla bilgi için İşleme makalesi
-
Sayfa düzeni hakkında daha fazla bilgi için Sabit Sayfa Formatına Dönüştürme makalesi
-
PdfSaveOptions
sınıfını kullanma hakkında daha fazla bilgi için PDF’ye Dönüştürürken İşleme Seçeneklerini Belirtin makalesi -
Hangi PDF standardının ve PDF için ilgili ISO standartlarının Aspose.Words’i desteklediğini açıklayan PDF/A ve PDF/UA’ya Dönüştürmenin Özelliklerini Öğrenin makalesi
-
Hangi PDF standartlarının hangi durumlarda anlamlı olduğunu belirlemek için Hangi PDF Standardını Seçmek Daha İyidir makalesi
-
PDF/A veya PDF/UA ile çalışma makalesi, PDF/A ve PDF/UA formatlarındaki belge içeriğine ilişkin gereksinimleri açıklamaktadır; esas olarak yapı ve yazı tiplerine ilişkin gereksinimler
-
PDF/A ve PDF/UA’ya Kaydederken Erişilebilirlik Sorunu Uyarıları makalesi, PDF/A ve PDF/UA’nın hangi içerik erişilebilirlik gerekliliklerini gerektirdiğini açıklamaktadır