Veri İçe ve Dışa Aktarma
Çalışsayfasına Veri İçe Aktar
Veri, olduğu gibi dünyayı temsil eder. Verinin anlamını çıkarmak ve dünyayı anlamak için veriyi analiz ederiz. Veri bilgiye dönüşür.
Analiz yapmanın birçok yolu vardır: veriyi elektronik tablolara yerleştirip farklı yollarla manipüle etme, yaygın bir yöntemdir. Aspose.Cells ile, harici kaynaklardan veri almayı ve analiz için hazırlamayı kolayca yapabilirsiniz.
Bu makale, geliştiricilerin Aspose.Cells üzerinden erişebilecekleri bazı veri aktarma tekniklerini tartışmaktadır.
Aspose.Cells Kullanarak Veri İçe Aktarma
Aspose.Cells ile bir Excel dosyası açtığınızda, dosyadaki tüm veri otomatik olarak içe aktarılır. Aspose.Cells ayrıca diğer veri kaynaklarından veri içe aktarabilir:
Aspose.Cells, bir Microsoft Excel dosyasını temsil eden Workbook sınıfını sağlar. Workbook sınıfı, Excel dosyasındaki her çalışsayfaya erişimi sağlayan WorksheetCollection koleksiyonunu içerir. Bir çalışsayfa, Worksheet sınıfı tarafından temsil edilir. Worksheet sınıfı, bir Cells koleksiyonu sağlar. Cells koleksiyonu, diğer veri kaynaklarından veri içe aktarmak için çok kullanışlı yöntemler sağlar. Bu makale, bu yöntemlerin nasıl kullanılabileceğini açıklar.
Diziden İçe Aktarma
Bir diziden elektronik tabloya veri aktarmak için, Cells koleksiyonunun importArray metodunu çağırın. importArray metodunun birçok aşırı yüklenmiş sürümü bulunmaktadır, ancak tipik bir aşırı yükleme aşağıdaki parametreleri alır:
- Dizi, içeriği aktardığınız dizi nesnesi.
- Satır numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin satır numarası.
- Sütun numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- Dikey mi, verinin dikey olarak mı yoksa yatay olarak mı aktarılacağını belirten bir Boolean değeri.
Çok Boyutlu Dizilerden İçe Aktarma
Çok boyutlu dizilerden elektronik tabloya veri aktarmak için, Cells koleksiyonunun ilgili importArray aşırı yükleme metodunu çağırın:
Bir ArrayList’ten İçe Aktarma
Verileri bir ArrayList koleksiyonundan çalışma sayfalarına aktarmak için, Cells koleksiyonunun ImportArrayList metodunu çağırın. ImportArrayList metodu aşağıdaki parametreleri alır:
- ArrayList, içeriği aktarılacak ArrayList nesnesi.
- Satır Numarası, içeriğin aktarılacağı hücre aralığının ilk hücresinin satır numarası.
- Sütun Numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- Dikey Mi, verilerin dikey veya yatay olarak mı aktarılacağını belirten bir Boolean değeri.
Özel Nesnelerden Birleştirilmiş Alanlara Aktarma
Bir nesne koleksiyonundan birleştirilmiş hücrelere sahip bir çalışma sayfasına veri aktarmak için ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğini kullanın. Eğer Excel şablonunda birleştirilmiş hücreler varsa, ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğinin değerini true olarak ayarlayın. Dilediğiniz nesne listesini görüntülemek için ImportTableOptions nesnesini ve sütun/özellik listesini metodlara geçirin. Aşağıdaki kod örneği, Özel Nesnelerden birleştirilmiş hücrelere veri aktarma işleminin ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğini kullanımını göstermektedir. Referans için lütfen ekli kaynak Excel dosyasını ve çıktı Excel dosyasını inceleyin.
JSON’dan Veri Aktarma
Aspose.Cells, JSON işleme için bir JsonUtility sınıfı sağlar. JsonUtility sınıfı, JSON verilerini içe aktarmak için bir ImportData metodu içerir. Aspose.Cells ayrıca, JSON düzeni seçeneklerini temsil eden bir JsonLayoutOptions sınıfı da sağlar. ImportData metodu, JsonLayoutOptions olarak bir parametre kabul eder. JsonLayoutOptions sınıfı aşağıdaki özellikleri sağlar.
- ArrayAsTable: Array içindeki öğenin tablo olarak işlenip işlenmeyeceğini belirtir.
- ConvertNumericOrDate: JSON’daki dizeyi sayısal veya tarihi veriye dönüştürüp dönüştürmeyeceğini belirler.
- DateFormat: Tarih değerinin biçimlendirilmesini alır ve ayarlar.
- IgnoreArrayTitle: Nesnenin özelliği bir dizi ise başlığı görmezden gelip gelmeyeceğini belirtir.
- IgnoreNull: null değerinin dikkate alınıp alınmayacağını belirler.
- IgnoreObjectTitle: Nesnenin özelliği bir nesne ise başlığı görmezden gelip gelmeyeceğini belirtir.
- NumberFormat: Sayısal değerin biçimlendirmesini alır ve ayarlar.
- TitleStyle: Başlık stilini alır ve ayarlar.
Aşağıda verilen örnek kod, JSON verilerini içe aktarmak için JsonUtility ve JsonLayoutOptions sınıflarının kullanımını göstermektedir.
Çalışma Sayfasından Veri Aktarma
Aspose.Cells, kullanıcılarının elektronik tablolara dış veri kaynaklarından veri içe aktarmasının yanı sıra çalışma sayfasındaki veriyi bir diziye aktarmasına da olanak tanır.
Aspose.Cells Kullanarak Veri Aktarma - Veriyi Diziye Aktarma
Aspose.Cells, bir Microsoft Excel dosyasını temsil eden bir sınıf olan Workbook sağlar. Workbook sınıfı, Excel dosyasındaki her çalışma sayfasına erişim sağlayan bir WorksheetCollection içerir. Bir çalışma sayfası, Worksheet sınıfı tarafından temsil edilir. Worksheet sınıfı bir Cells koleksiyonu sağlar.
Veri, Cells sınıfının exportArray metodu kullanılarak kolayca bir Dizi nesnesine aktarılabilir.
Güçlü Türde Veri İçeren Sütunlar
Hesap tabloları verileri bir dizi satır ve sütun olarak saklar. Verileri bir çalışma sayfasından bir diziye aktarmak için exportArray metodunu kullanın. Array nesnesi olarak çalışma sayfası verilerini dışa aktarmak için exportArray aşağıdaki parametreleri alır:
- Satır numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin satır numarası.
- Sütun numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- Satır sayısı, dışa aktarılacak satır sayısı.
- Sütun sayısı, dışa aktarılacak sütun sayısı.