Yayınlanan İşlenmiş Elektronik Tablolar için Yazı Tiplerini Yapılandırma
Olası Kullanım Senaryoları
Aspose.Cells API’ları, elektronik tabloları görüntü formatlarında işlemek ve onları PDF ve XPS formatlarına dönüştürmek için olanak sağlar. Dönüşüm sadakatini maksimuma çıkarmak için, elektronik tabloda kullanılan yazı tiplerinin işletim sisteminin varsayılan yazı tipi dizininde bulunmalıdır. Gerekli yazı tipleri mevcut değilse, Aspose.Cells API’ları gerekli yazı tiplerini bulmak için çaba harcayacaktır.
Yazı Tiplerinin Seçimi
Aspose.Cells API’ları tarafından perde arkasında izlenen süreç aşağıda belirtilmiştir.
- API, elektronik tabloda kullanılan tam olarak eşleşen yazı tipini dosya sistemi üzerinde bulmaya çalışır.
- API, aynı ebeveyn düğümü altında kullanılan varsayılan yazı tipini belirleyebilecek olan DefaultStyle.Font özelliği altında belirtilen varsayılan yazı tipini kullanmaya çalışır.
- API, yazı tipini belirleyemiyorsa, DefaultStyle.Font veya PdfSaveOptions.DefaultFont özelliği altında belirtilen yazı tipini kullanmaya çalışır.
- API, yazı tipini belirleyemiyorsa, PdfSaveOptions.DefaultFont özelliği altında belirtilen yazı tipini kullanmaya çalışır.
- API, FontConfigs.DefaultFontName özelliği altında tanımlanan yazı tipi bulunamazsa, mevcut yazı tiplerinden en uygun olanını seçmeye çalışır.
- Son olarak, API dosya sisteminde herhangi bir yazı tipi bulamazsa, çalışsayı Arial kullanarak elektronik tabloyu oluşturur.
Özel Yazı Tipi Klasörlerini Ayarlayın
Aspose.Cells API’leri, gerekli fontları işletim sisteminin varsayılan font dizininde arar. Gerekli fontlar sistem font dizininde mevcut değilse API’ler, özel (kullanıcı tanımlı) dizinler aracılığıyla arama yapar. FontConfigs sınıfı, özel font dizinlerini ayarlamak için aşağıda ayrıntıları verilen bir dizi yöntem sunmuştur.
- FontConfigs.setFontFolder: Bu yöntem, sadece bir klasör ayarlanacaksa kullanışlıdır.
- FontConfigs.setFontFolders: Bu yöntem, yazı tiplerinin birden fazla klasörde bulunduğu durumda ve kullanıcı tüm klasörleri tek tek birleştirmek yerine ayrı ayrı ayarlamak istediğinde kullanışlıdır.
- FontConfigs.setFontSources: Bu mekanizma, kullanıcının birden fazla klasörden veya tek bir yazı tipi dosyasından veya bayt dizisinden yazı tiplerini yüklemek istemesi durumunda kullanışlıdır.
Yazı Tipi Yedekleme Mekanizması
Aspose.Cells API’leri ayrıca, render işlemleri için yedek font belirtme yeteneği sağlar. Bu mekanizma, dönüşümün gerçekleştirileceği makinede gerekli bir font bulunmadığında faydalıdır. Kullanıcılar, asıl gerekli fontun yerine geçmesi için bir dizi font adı sağlayabilir. Bunun için, Aspose.Cells API’leri FontConfigs.setFontSubstitutes yöntemini açığa çıkarmıştır ve bu yöntem 2 parametre kabul eder. İlk parametre String türünde olup, yerine geçecek fontun adı olmalıdır. İkinci parametre String türünde bir dizi olarak alınır. Kullanıcılar, orijinal fontun yerine geçecek bir dizi font adı sağlayabilirler (ilk parametrede belirtilen orijinal font için).
İşte basit bir kullanım senaryosu.
//Substituting the Arial font with Times New Roman & Calibri
FontConfigs.setFontSubstitutes("Arial", new String[] { "Times New Roman", "Calibri" });
Bilgi Toplama
Yukarıda bahsedilen yöntemlere ek olarak, Aspose.Cells API’leri, hangi kaynak ve yedeklemelerin ayarlandığı hakkında bilgi toplamak için de yöntemler sağlamıştır.
- FontConfigs.getFontSources: Bu yöntem, belirtilen font kaynaklarının listesini içeren FontSourceBase türünde bir dizi döndürür. Eğer kaynaklar belirlenmemişse, FontConfigs.getFontSources yöntemi boş bir dizi döndürecektir.
- FontConfigs.getFontSubstitutes: Bu yöntem, yerine geçme belirlenmiş font adını belirtmeye izin veren String türünde bir parametre alır. Belirtilen font adı için yerine geçme belirlenmemişse, FontConfigs.getFontSubstitutes yöntemi null döndürecektir.