Çalışma Sayfasına Veri İçe Aktarma
Çalışma Sayfasına Veri İçe Aktarma Nasıl Yapılır
Aspose.Cells ile bir Excel dosyasını açtığınızda, dosyadaki tüm veriler otomatik olarak içe aktarılır. Aspose.Cells ayrıca diğer veri kaynaklarından da veri içe aktarabilir.
Aspose.Cells, Microsoft Excel dosyasını temsil eden bir sınıf olan Workbook sağlar. Workbook sınıfı, bir Excel dosyasındaki her çalışma sayfasına erişime izin veren bir Worksheets koleksiyonunu içerir. Bir çalışma sayfası, Worksheet sınıfı ile temsil edilir. Worksheet sınıfı bir Cells koleksiyonu sağlar. Cells koleksiyonu, farklı veri kaynaklarından veri içe aktarmak için kullanışlı yöntemler sağlar. Bu makale, bu yöntemlerin nasıl kullanılabileceğini açıklar.
ICellsDataTable arayüzü ile Excel’e veri aktarma işlemi nasıl yapılır
Çeşitli veri kaynaklarını sarmak için ICellsDataTable ı uygulayın, ardından Cells.ImportData() yöntemini kullanarak verileri Excel çalışma sayfasına aktarın.
Örnek Kod
CustomerDataSource, Customer, ve CustomerList sınıflarının uygulaması aşağıda verilmiştir
Diziden Excel’e Veri Aktarma
Bir diziden elektronik tabloya veri aktarmak için, ImportArray koleksiyonunun Cells yöntemini çağırın. ImportArray yönteminin birçok aşırı yüklenmiş sürümü vardır, ancak tipik bir aşırı yüklenmenin aşağıdaki parametreleri alır:
- Dizi, içeriği aktardığınız dizi nesnesi.
- Satır numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin satır numarası.
- Sütun numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- Dikey mi, verinin dikey olarak mı yoksa yatay olarak mı aktarılacağını belirten bir Boolean değeri.
ArrayList’ten Excel’e Veri Aktarma
ArrayList daki verileri elektronik tablolara aktarmak için, Cells koleksiyonunun ImportArrayList yöntemini çağırın. ImportArray yöntemi aşağıdaki parametreleri alır:
- Array list, içeriği aktardığınız ArrayList nesnesini temsil eder.
- Satır numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin satır numarasını temsil eder.
- Sütun numarası, verilerin aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarasını temsil eder.
- Dikey mi, verinin dikey olarak mı yoksa yatay olarak mı aktarılacağını belirten bir Boolean değeri.
Özel Nesnelerden Excel’e Veri Aktarma
Nesne koleksiyonundan bir çalışma sayfasına veri aktarmak için ImportCustomObjects kullanın. İstenen nesnelerin listeni yönteme sağlayarak istediğiniz nesne listesini görüntüleyin.
Özel Nesnelerden Excel’e Veri Aktarma ve Birleştirilmiş Alanı Kontrol Etme
Birleştirilmiş hücreler içeren bir çalışma sayfasından nesne koleksiyonundan veri aktarmak için ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğini kullanın. Excel şablonunda birleştirilmiş hücreler varsa, ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğinin değerini true olarak ayarlayın. İstenen nesne listesini göstermek için yönteme ImportTableOptions nesnesini ve sütun/özelliklerin listesini sağlayın. Aşağıdaki kod örneği, özel nesnelerden birleştirilmiş hücrelere veri aktarmak için ImportTableOptions.CheckMergedCells özelliğinin kullanımını gösterir. Referans için lütfen ekteki kaynak Excel dosyasını ve çıktı Excel dosyasını inceleyin.
DataTable’dan Excel’e Veri Aktarma
DataTable dan veri aktarmak için, Cells koleksiyonunun ImportDataTable yöntemini çağırın. ImportDataTable yönteminin birçok aşırı yüklenmiş sürümü vardır, ancak tipik bir aşırı yüklenmenin aşağıdaki parametreleri alır:
- Data table, içeriği aktardığınız DataTable nesnesi.
- Alan adı gösterilir mi, DataTable sütunlarının çalışma sayfasına birinci satır olarak aktarılıp aktarılmayacağını belirler.
- Başlangıç hücresi, DataTable içeriğini nereden aktarılacağını temsil eder (örneğin “A1”).
Dinamik nesne olarak veri kaynağından Excel’e Veri Aktarma
Aspose.Cells, dinamik nesnelerle çalışmak için özellikler sağlar. Özelliklerin nesnelere dinamik olarak eklenmesine yardımcı olur. Özellikler nesneye eklenir eklenmez, Aspose.Cells ilk girişi şablon olarak kabul eder ve geri kalanı buna göre işler. Bu, bir dinamik özellik yalnızca ilk öğeye eklenirse ve diğer nesnelere eklenmezse, Aspose.Cells’ın tüm öğelerin aynı olması gerektiğini düşünmesi anlamına gelir.
Bu örnekte, başlangıçta yalnızca iki değişken içeren bir şablon model kullanılmaktadır. Bu Liste Listesi dinamik nesnelerin Liste’sine dönüştürülmüştür. Daha sonra buna bazı ek alan eklenir ve Son olarak Bildirime yüklenir. Excel, yalnızca şablon XLSX dosyasındaki değerleri alır. Bu şablon çalışma kitabı, ayrıca parametreler içeren Zeki İşaretçiler kullanır. Parametreler, bilgilerin nasıl düzenlendiğini değiştirmenize olanak tanır. Zeki İşaretçi hakkındaki ayrıntılar aşağıdaki makaleden elde edilebilir:
Excel’e DataColumn Nasıl İçe Aktarılır
Bir DataTable ya da DataView nesnesi bir veya daha fazla sütundan oluşur. Geliştiriciler, DataTable ya da DataView‘in herhangi bir Sütun/Sütunlar’ından veri içe aktarabilirler. Cells koleksiyonunun ImportData yöntemini çağırarak DataTable ya da DataView içeriğini içe aktarabilirler. ImportData yöntemi, ImportTableOptions türünde bir parametre alır. ImportTableOptions sınıfı, bir dizi sütun indeksini kabul eden ColumnIndexes özelliği sağlar.
Aşağıdaki örnek kod, seçici sütunları içe aktarmak için ImportTableOptions.ColumnIndexes kullanımını göstermektedir.
Excel’e DataView Nasıl İçe Aktarılır
DataView‘den veri içe aktarmak için, ImportData koleksiyonunun Cells yöntemini çağırın. ImportData yönteminin birçok aşırı yüklenmiş sürümü bulunmaktadır ancak DataView için tipik bir aşırı yüklemenin aldığı parametreler şunlardır:
- DataView: İçeriği içe aktarmak istediğiniz DataView nesnesi.
- İlk Satır: Verinin içe aktarılacağı ilk hücrenin satır numarası.
- İlk Sütun: Verinin içe aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- ImportTableOptions: İçe aktarma seçenekleri.
DataGrid Nasıl Excel’e İçe Aktarılır
DataGrid‘den veri içe aktarmak mümkündür, Cells koleksiyonunun ImportDataGrid yöntemini çağırarak. ImportDataGrid yönteminin birçok aşırı yüklenmiş sürümü bulunmaktadır ancak tipik bir aşırı yüklemenin aldığı parametreler şunlardır:
- Data grid, içerik içe aktardığınız DataGrid nesnesi.
- Satır Numarası, verinin içe aktarılacağı ilk hücrenin satır numarası.
- Sütun Numarası, verinin içe aktarılacağı ilk hücrenin sütun numarası.
- Satırlar Ekle, veriyi sığdırmak için çalışma sayfasına ekstra satır eklenip eklenmeyeceğini belirten Boolean özelliği.
GridView Nasıl Excel’e İçe Aktarılır
GridView kontrolünden veri içe aktarmak için, Cells koleksiyonunun ImportGridView yöntemini çağırın.
Aspose.Cells, veriyi elektronik tabloya içe aktarırken HTML biçimli değerleri dikkate almamıza olanak tanır. Verileri içe aktarırken HTML ayrıştırması etkinleştirildiğinde, Aspose.Cells HTML’i karşılık gelen hücre biçimlemesine dönüştürür.
HTML Biçimli Veriler Nasıl Excel’e İçe Aktarılır
Aspose.Cells, dış veri kaynaklarından veri içe aktarmak için çok kullanışlı yöntemler sağlayan bir Cells sınıfı sağlar. Bu makale, veri içe aktarırken HTML biçimli metni ayrıştırma ve HTML’i biçimli hücre değerlerine dönüştürme işlemlerini göstermektedir.
JSON’dan Excel’e Veri İçe Aktarma
Aspose.Cells, JSON işleme için bir JsonUtility sınıfı sağlar. JsonUtility sınıfı, JSON verisini içe aktarmak için bir ImportData yöntemine sahiptir. Aspose.Cells ayrıca, JSON düzeni seçeneklerini temsil eden bir JsonLayoutOptions sınıfı sağlar. ImportData yöntemi, bir parametre olarak JsonLayoutOptions kabul eder. JsonLayoutOptions sınıfı aşağıdaki özellikleri sağlar.
- ArrayAsTable: Array içindeki öğenin tablo olarak işlenip işlenmeyeceğini belirtir.
- ConvertNumericOrDate: JSON içindeki dizenin sayısal veya tarihsel bir değere dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini alır veya ayarlar.
- DateFormat: Tarih değerinin biçimlendirilmesini alır ve ayarlar.
- IgnoreArrayTitle: Nesnenin özelliği bir dizi ise başlığın dikkate alınıp alınmayacağını belirtir.
- IgnoreNull: null değerinin dikkate alınıp alınmayacağını belirler.
- IgnoreObjectTitle: Nesnenin özelliği bir nesne ise başlığın dikkate alınıp alınmayacağını belirtir.
- NumberFormat: Sayısal değerin biçimlendirmesini alır ve ayarlar.
- TitleStyle: Başlık stilini alır ve ayarlar.
Aşağıda verilen örnek kod, JSON verilerini içe aktarmak için JsonUtility ve JsonLayoutOptions sınıflarının kullanımını göstermektedir.